Teal-pilli - pienin villi ankka

Pin
Send
Share
Send
Send


Teal ankka tai pilli on pienin vesilinnut, joka on laajalti tunnettu maassamme. Voit tavata hänet lähes missä tahansa Venäjällä. Mitkä ovat sen ominaisuudet ja erityispiirteet, selvitämme yhdessä.

Rodun kuvaus

Teal ankka paino on enintään 500 grammaa, mutta tämä ei ole ainoa ero muista luonnonvaraisista vesilinnuista. Toisin kuin kaikki maassamme tunnetut, siinä on kapeita siipiä, joissa on terävät päät, minkä vuoksi se pystyy nousemaan lähes pystysuoraan. Tämä taito sallii myös linnun purkamisen jopa kaikkein vaikeimmalle päästä tiheästi umpeenkasvanut ruohevesi. Teal-pilli on vaatimaton elinympäristöön, joten se asettuu käytännöllisesti katsoen koko maan alueelle lukuun ottamatta pohjoisen äärimmäisiä kylmiä vyöhykkeitä. Kuten käytäntö osoittaa, kuitenkin ennen kaikkea tykkää pienistä metsäjärvistä tai suoista, joilla on hiljainen seisova vesi. Tällaisilla vesillä on aina paljon ruokaa pienelle lintulle.

Ulkoinen ominaisuus

Teal on pieni joen ankka, jossa on kapeat siivet, pieni runko ja lyhyt kaula.. Niiden ansiosta lintu ei pelkästään laskeutunut hyvin umpeenkasvatetuille säiliöille, vaan myös melkein melkein lentää. Totta, lintujen höyhenö ei ole kovin kirkas. Keväällä miehillä miehillä on harmaa väri, jossa on tumma kastanjapunainen pää ja vihreä raita, keltainen selkä ja harmaa raita siiven varrella. Miesten ruskehtava, tummat pienet täplät. Linnun vatsa on valkoinen, sen sivut ja hartiat ovat tuhkoja. Erittäin kauniit siivet, kuten kuvassa nähdään.

Kesällä ja molting-jakson aikana miehet hankkivat kehon harmaamman värin ilman ilmeisiä kireitä laastareita. Se saa hänet näyttämään naispuolisena. Ainoa erottava piirre on siipien ja mustan nokkaan kirkas, silti kuohkea peili. Naaras on samanvärinen koko vuoden ajan. Tummanruskea väri, jossa on kevyt vanteet. Muuten, naaras rintakuva on hyvin samanlainen kuin naispuolinen sinisorsa, vain pienempi, mikä näkyy selvästi kuvassa.

kopiointi

Toisin kuin useimmat vesilinnut, ankkuri saavuttaa seksuaalisen kypsyytensä ensimmäisenä elinvuotena, vaikka se ei aina aloita välittömästi lisääntymistä. Ajankohtana, jolloin he ovat saapuneet avioliittoon ja avioliittoon, he tulevat aikaisin, yleensä ensimmäisellä jäädytyksellä: toukokuussa pohjoisessa, maaliskuun alussa maan eteläosassa. Jotkut linnut muodostavat paria talvipaikoilla tai käytävällä, toiset - saapuessaan pesimäpaikoille. Teal-ankkailla on myös toinen ominaisuus - naiset nukkuvat usein erillään miehistä. Useimmat ukutit lähetetään talvelle eteläisillä leveysasteilla, kun taas drakes pysyy usein pohjoisilla leveysasteilla.

Torttien parittelupelit ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin sinisorsa. Syksyn jälkeen moltin jälkeen miehet alkavat virrata naaraiden lähellä ja valita parin. Tanssien aikana pyyhkäisyt asettavat päätään veteen ja nostavat sitten voimakkaasti, jolloin he antavat äänekkäästi ominaista pilliä. Juuri tämän takia linnut, joita kutsutaan viheltäjiksi - röyhkeiksi. Kun lintu on valittu, linnut pysyvät uskollisina siihen asti, kunnes naaras alkaa siitosmunien jakson.

Ruokailut asettuvat yleensä pieniin ryhmiin, ja ne järjestävät pesiä maahan lähellä tai lähellä vettä. Pesän osalta naaras vetää ulos reiän ja asettaa sen pohjaan kuivalla ruoholla, lehdillä tai havupuiden oksilla. Myös ankkurin ympärysmitta sulkee pesän höyhenillä.

Naaraskorvaalla on keskimäärin 8-10 munaa ja inkuboidaan niitä noin 23 päivää. Ensimmäisinä elinaikoina ankanpoikaiset sopivat täydellisesti elämään, he voivat juosta nopeasti, jopa hypätä, sukeltaa ja saada itsenäisesti ruokaa. 30. päivään mennessä he ovat jo siivessä.

Jakelu ja elinympäristö

Ankka röyhkeä asettuu koko Venäjän alueelle, Euraasian pohjoisosaan, kun taas pohjoispuolella se saavuttaa arktisen rannikon vyöhykkeen. Länsimaista väestöä esiintyy Islannissa ja eteläisissä - Aleutin saarilla, komentaja, Sahalin ja Hokkaido. Myös laajalti levinnyt Pohjois-Mongoliassa ja Primoryessa. Ankkaa talven Euroopan etelä- ja läntisillä alueilla, Aasian länsiosassa ja Välimerellä.

Teal valitsee metsä-tundran ja metsä-steppeen useimmiten elinympäristöön, mutta portaissa on lähes mahdotonta tavata. Jalostuskauden aikana se asettuu lähellä säiliöitä, joissa on pysyvä vesi. Se on täällä matalassa vedessä, josta he löytävät ruokansa. Talvella ja syksyllä lintu ruokkii yleensä kasviperäisiä ruokia, mutta keväällä ja kesällä se ruokkii rehuja. Jälkimmäiseksi valitaan simpukoita, hyönteisiä ja matoja. Nykyään tätä lintua metsästetään.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Katso video: The Long Way Home Heaven Is in the Sky I Have Three Heads Epitaph's Spoon River Anthology (Lokakuu 2022).

Загрузка...

Загрузка...

Suosittu Luokat